dissabte, 6 de setembre del 2014

Sant Andreu de l’ Arboceda i Montpalau… va de ruïnes !!!



Montpalau

 Tornem a fer una sortida rodadora aquesta setmana, encara que, en sintonia amb les darreres sortides, sempre amb algun punt més o menys complicat.

Hem anat a fer una visita a les ruïnes del castell de Montpalau, per sobre de Pineda, des d’ on es divisen unes bones vistes d’ aquesta vila costanera i de Calella.

Al punt de trobada tornem a ser una bona colla, pràcticament els mateixos d’ aquestes últimes setmanes, en Gabriel, Ramón, David Natxu, Àngel, Manel i jo, i com ja va sent habitual, sense res preparat, pel que el que primer proposa un lloc, dons fantàstic i anem-hi !!!

Montpalau es un indret que visitem de tant en tant amb recorreguts molt similars, pel que no m’ estendré gaire explicant el recorregut, l’ únic canvi respecte als anteriors es que habitualment hi anem per la Creu de Canet, Sant Cebrià de Vallalta i el Coll de l’ Era d’ en Mora fins el Collet de Sant Andreu, però aquest cop hi hem anat per carretera fins Sant Iscle, Can Pere, Turó d’ en Vendrell, Can Palau i Castellà d’ Indies.



Hem passat un grapat de cops pel Collet de Sant Andreu i mai ens hem aturat a veure les ruïnes de l’ ermita de Sant Andreu de l’ Arboceda, pel que decidim desviar-nos del recorregut per anar-hi... però només entrar al bosc, CATACRACK.... cop de teatre... petada de cadena d’ en David !!! Per sort anem preparats per aquest tipus d’ incidència i entre tots solucionem el problema ( dos arreglant la cadena i la resta mirant donant pel sac ), això si, al ben mig d’ una legió de mosquits ( aquests si que ens han donat pel sac de debò !!! ).


Solucionat el problema visitem les ruïnes de l’ ermita, de la que només queda en peu un parell de parets que s’ aguanten dretes “per simpatia”.

Anem cap a Montpalau pel Bagueny de Can Carreres, per l’ obaga d’ aquesta petita serralada... sembla mentida que hi hagi aquest indret aparentment tant salvatge, amb un paisatge propi del cor del Montnegre, inclús del pre-Pirineu, quan a pocs metres, a l’ altre banda, hi ha tota la zona urbanitzada i totalment prescindible.

Arribem a l’ objectiu, les ruïnes del castell, on avituallem i gaudim d’ unes bones vistes del nord del Maresme.



Calella i Pineda des de Montpalau
Baixem cap a Pineda pel corriol boníssim que envolta el turó, cap a l’ Horitzó, on prenem la carretera NII, a ritme de creuer, fins Arenys de Mar, on es queda en David, i Arenys de Munt, on després d’ uns 46 km i 900 de desnivell donem la sortida per finiquitada.

El proper diumenge, més !!!

Track al Wikiloc:

Sortida del 31 d’ agost del 2014
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada