dimecres, 7 de gener del 2015

Processió a l’ alzina de Can Ferrerons




Dons si, comparat a lo que estem habituats, aquest diumenge part de la sortida ha estat com una processió de Setmana Santa, no per veneracions a verges, cristos ni altres personatges bíblics, si no pel nombrós grup que ens hem aplegat... 17 beteteros més el Nicolás, que aquest no pedala, però sempre acaba apareixent a les fotos... com coi s’ ho fa ???

Aquest cop al punt de trobada en Gabriel, Àngel, Manel i jo, on proposo anar a fer un tomb al Ratonero, idea que es desestimada a l’ instant per la més que probable llarga durada del recorregut, amb les sancions que pot comportar, pel que, com ja es habitual, comencem a pedalar riera Sobirans amunt, direcció Lourdes, sense tindre ni idea del que farem.

Anem cap a la Creu de Rupit on, per la nostra sorpresa, trobem a un nombrós grup... son el grup de “Quedemalesvuitalafontiamblexcusadelabicianemaesmorçardeforquillaiganivet” amb l’ intenció de fer una visita a l’ alzina de Can Ferrerons, però no tenen clar per on han d’ anar, pel que, després d’ intentar explicar la ruta a seguir, i veient que lo més probable es no ho trobin, decidim afegir-nos al grup i anar-hi plegats.

La mare de totes les alzines
Intentem anar-hi pel camí més distret que conec, intentant esquivar les pistes del Corredor i Can Miloca, passant per sota dels Misteris fins Ca l’ Arenes i seguint el GR-92 pel Puig Aguilar fins Can Bosc on, com es habitual en grups tant nombrosos, ens acabem dividint i cada un va a la seva... conseqüència ? continues aturades per reagrupar-nos i inclús el grupet capdavanter s’ equivoca de camí abans d’ arribar a Can Bosc ( amb el Manel inclòs ).

Nosaltres anem amb el temps limitat i, con que ja estem força a prop de l’ objectiu, ens avancem amb un parell de companys per ensenyar per on han d’ anar mentre els altres esperen als endarrerits i als perduts.
Arribats a l’ alzina de Can Ferrerons, els companys tornen amb la resta i nosaltres aprofitem per fer l’ avituallament de rigor mentre esperem i desitgem que en Manel pugui unir-se a nosaltres. Per sort per tots hi ha reagrupament total i, quan ja ens preparàvem per seguir el nostre camí, ara al nostre aire, apareix tothom i amb ells en Manel, fet que aprofitem per fer una gran foto de grup abans de marxar.


Aquest personal, a diferencia de nosaltres, son d’esmorzar amb forquilla i ganivet, i tornen per on hem vingut fins Can Bosc i van cap el Far a satisfer les seves necessitats gastronòmiques, i  nosaltres, amb tanta aturada s’ ens està fent tard i, encara que volíem anar a fer un parell de corriols per la zona, finalment decidim prendre el camí de tornada per la via ràpida, pujant a Can Miloca per la pista per enllaçar amb la que puja de Llinars fins el Corredor, encara que nosaltres la deixem a mitja pujada per fer l’ antic camí dels Misteris fins el camí que baixa a la Creu de Rupit.

Con que no volem tornar per on hem pujat, ens desviem per prendre el GR-83 que baixa fins la Casanova d’ en Pibernat i Colsacreu, el camí de la cadena de Can Colomer fins Lourdes i riera Sobirans avall cap Arenys de Munt.

Hem acabat fent uns 29-30 km i més de 800 de desnivell molt rodadors i sense cap mena de complicació, on possiblement amb tanta aturada ens ha faltat una mica de recorregut. Llàstima no haver pogut fer els corriols que volíem fer de darrera l’ alzina de Can Ferrerons, però en canvi hem pogut gaudir de la companyia dels companys de “a les 8 a la font”, gent que els hi agrada combinar la bici amb les delícies gastronòmiques de la nostra zona.... aquests si que s’ ho muntant bé !!!

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:

 


Sortida del 4 de gener del 2015
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada