dijous, 22 de gener del 2015

GGGRRRJJJJHHHHGGHHH !!!!




Collons quin fred aquest diumenge !!! ... el primer “sota zero” de l’ hivern !!!

Si es que no aprenem... previsió del temps ? dons fred, glaçades i temperatures sota mínims... i que fem nosaltres ? dons a Vallgorguina, on amb dies així passaria fred fins i tot el Ieti !!!

Al punt de trobada en Gabriel, Manel, Marc i jo. L’ Àngel aquest cop no ve... l’ hòstia Zona Zapping de diumenge passat ha passat factura i no està per gaires animalades, encara que finalment acaba fent una sortideta “Estiu Blau” força rodadora per Santa Mònica.

Com ja va sent habitual últimament, no hi ha recorregut preparat, encara que amb el fred que fa el seny ens hauria de fer anar per zones assolellades i evitar les valls interior, però con que de seny no hi ha ni un gram, dons nosaltres cap a Vallgorguina, a la nevera del Vallès !!!


La sortida que vaig fer en solitari diumenge passat em va portar a descobrir un corriol que baixa del Pla de les Bruixes al camí de Can Carcassés que puja des de la carretera C-61, molt distret, pel que decidim començar per aquest objectiu pujant a Collsacreu per la riera Sobirans i Can Colomer, i des d’ allà cap el Pla de les Bruixes desviant-nos per anar a fer una visita al menhir. El corriol tot baixada fins el camí de Can Carcassés, on el paisatge glaçat ens envolta, però per sort hem de pujar a la plana on hi ha la masia i l’ esforç ens fa anar “calents”.

Ja a Can Carcassés, complert el primer objectiu de fer el corriol, decidim fer l’ altre que baixa fins el camí del Xeremell. Anem baixant i, tot just arribar a l’ encreuament amb el camí, com el que travessa una porta, canvi brutal de temperatura... baixada en picat i glaç es miri per on es miri... baixem fins el llindar dels 0º en un tres i no res, temperatura que assolim, fins i tot en negatiu, quan arribem a Vallgorguina.


Es hora de decidir... que fem? Anem cap a Olzinelles on segurament tot estarà igual de glaçat i passarem un fred de nassos, o anem a fer un tomb pels camins a tocar amb el Canadà Parc on ben segur que hi haurà millor temperatura ? ... de manera increïble aquest cop predomina el seny i optem per la segona opció, pel que anem direcció Sant Celoni pel camí senyalitzat de la riera de Vallgorguina.

Que ingenus som !!! ens pensàvem que lo pitjor havia passat !!! .... Només prendre el camí, amb lo planer que es, agafem una bona velocitat de creuer fins la zona industrial de Sant Celoni a tocar amb l’ autopista A-7, travessant tota la vall completament glaçada, tant que fins i tot trepitgem un munt de fang tant dur que ni embrutem les rodes de les bicis. Ningú diu res, el fred ens afecta mans, peus i cara... passem pel campus “d’estiu” de la Lluna de Can Castellar, Can Pradell de Baix, on aquest cop no hi ha pràcticament ningú al circuit de motocròs i arribem a la zona industrial, on ens aturem un moment per comentar la jugada:

“Cgggrrhh, qbhhhsshhhhhjjjjjjj !!!” ( collons, no noto ni les mans !!! ) , “Osshhhrr, nuhggjjjssddccffdff !!! “ ( òstia, no puc ni parlar !!! ), “Nsssgggfffjjjhhhhhlllddd !!!” ( no siento las piernas !!! ).... entre altres....


A partir d’ aquí, a la que prenem el camí per anar cap a Ca l’ Arbocer, el panorama millora; dels 0º passem a uns “suportables” i “primaverals” 4º, encara que l’ esforç de la pujada constant fa que la sang torni a circular amb normalitat.

A Ca l’ Arbocer aturada de rigor per avituallar-nos i fer un parell de fotos abans de prendre el camí de tornada seguint el recorregut que ja hem fet un parell de cops cap a la pista del Corredor, amb alguna variant per atallar camí ja que comencem a anar justos de temps, passant pel “Revolt Xena” i el Puig Rodó, la Plana de Baix, on enllacem amb la pista, el Trull i ens desviem cap a la Serra de les Mules per fer l’ “Ex-corriol” que prenem habitualment per enllaçar amb el camí de la font de la Figuerassa, des d’ on anem rodant cap a la Casanova d’ en Pibernat.

Son les 11 del matí i, encara que hi ha un cel mig ennuvolat, per aquestes contrades la temperatura no te res que veure amb el que ens hem trobat poca estona abans a tant poca distància. Anem un curt tram del GR-83 cap el Parent Rost i baixem pel camí de Can Mora que, encara que es tot baixada, aquesta no es fàcil i s’ ha d’ anar amb tots els sentits alerta per no tindre un ensurt.

Arribats a Lourdes, prenem la riera Sobirans avall cap a Arenys de Munt on cadascun tira cap a casa seva.

Hem fet uns 35 kilòmetres i uns 950 de desnivell distrets, molt rodadors encara que hem fet un parell de corriols ( bona troballa el del Pla de les Bruixes ) i protagonisme pel termòmetre, amb guerra de xifres entre en Gabriel i jo, dècima amunt, dècima avall.

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:



Sortida del 18 de gener del 2015
Xavi-Bttamunt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada