dimarts, 18 de novembre del 2014

Sant Martí i Santa Maria de Montnegre...territori Senglar-granota !!!


Estampa de tardor al Montnegre

Bona “matxacada” la que hem fet aquest diumenge pel Montnegre... quin fart de pujar, i pujar, i pujar !!!
Al punt de trobada en Ramón, Gabriel i jo, que després d’ unes setmanes físicament per sota del desitjable, m’ he atrevit a tornar amb el grup per fer una sortida com cal.

Astutament abans de sortir em faig el ploricó per veure si els hi faig pena i anem a fer una sortida tranquil.la... però no ha estat així, ja que amb l’ excusa de que fa fred i ningú porta gaiumbus marianos, arribats al GR-92 a l’ alçada de Can Pau Plana, on hem arribat després de pujar a Collsacreu per Can Colomer, Coll Senís i Cal Paraire, la meva proposta d’ anar a fer un tomb tranquil per Olzinelles no cola... “ui, ui, ui, quin fred a Olzinelles !!!”, “ui, ui, ui, Vallgorguina ha d’ estar glaçat !!!”, “hauríem d’ anar per llocs on toqui el sol...”... “per que no anem a Santa Maria de Montnegre ?”... Santa Maria de Montnegre !!! si allà no toca mai el sol !!!

Dit i fet, prenem el GR-92 direcció Sant Martí de Montnegre, per la clàssica ruta , fem una aturada tècnica per prendre cafè amb llet i cigaló... “con que anem pel sol, eh ???”... no fa un fred d’ hivern, però el contrast tèrmic de fa uns dies a ara es fa notar.

Roure de Santa Maria de Montnegre... progresa adequadament
Seguint pel GR-92, de sobte, un seguit de sons guturals es barregen entre els del vent, el trepitjar les fulles que omplen com una catifa el camí amb les rodes de la bici i l ‘engranatge de les cadenes a ritme de pedalada... que serà ? després d’ estudiar-ho amb deteniment, escoltant el so pràcticament tota la sortida, arribem a la conclusió de que una espècie nova ha emergit amb força per aquestes contrades: el Senglar-granota... estarem atents a l’ evolució.

El Senglar-granota, en sentirem parlar
Arribem al trencant de la Serra del Gamarús per fer el poc més de kilòmetre de dura ascensió fins l’ ermita de Santa Maria en mig de dos paisatges ben contrastats, per una banda l’ acció de l’ home en la neteja de boscos que ens deixa un entorn desolador, però per altra banda aquest fet fa que ens permeti gaudir d’ unes vistes a llarga distància amb una varietat cromàtica típica de la tardor fantàstiques.

Aturada de rigor a Santa Maria de Montnegre per fer un parell de fotos, però decidim seguir uns metres més amunt, fins el Coll d’ en Cona on fa força sol, per fer l’ avituallament.... quin contrast de temperatura quan passem de l’ obaga a la solana !!!

Soca de l' antic roure de Santa Maria de Montnegre... o soques ?

Bé, s’ ha acabat pujar, ara toca prendre el camí de tornada, quasi tot baixada, i decidim fer-ho pel camí de la Carbonera, pedregós però força distret, fins la part alta de Can Palau, Turó d’ en Vendrell i Can Pera on, després de travessar la carretera de Fontmontnegre, baixem cap a Sant Iscle per Can Bosc i el GR-5.

Coll d' en Cona
Ja a Sant Iscle, veient que encara podem apurar una mica la sortida, decidim anar per carretera fins Ca l’ Oliver i fer l’ última escalada del dia pujant pel Turó del Fangar a la Serra d’ en Sala, on deixem el camí per fer l’ únic corriol del dia, curt però molt bo pel bosc de pi, fins la cadena de Can Sala de Dalt. Tornem al camí principal i, per sorpresa nostre, ens trobem al David Natxo que puja amunt per fer una volta pel seu compte... esperem que quan passem a l’ horari d’ hivern torni amb nosaltres.

Nosaltres continuem avall seguint la ruta de les masies d’ Arenys de Munt, passant per Ca l’ Amar i Can Maiol de la Torre fins el poble, on donem la sortida per finiquitada.

Avui, encara que “pistera”, ha estat una sortida dura, amb la clàssica escalada al Montnegre, es pugi per on es pugi, un bon descens fins Sant Iscle, i remat final amb el corriolet de Can Sala. En total hem fet uns 40 kilòmetres i més de 1200 de desnivell... i la descoberta del “Senglanota”.

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 16 de novembre del 2014
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada