divendres, 22 de novembre del 2013

Corriols Torrentbò i Santa Mònica passat per aigua

Santa Mònica ( imatge d' arxiu )
Si es que es veia venir, tants dies sense ploure i tanta calor no podien ser... a la que ha començat a ploure ja es un no parar !!!

I això ha afectat la sortida diumengera, ja que aquest temps convidava a quedar-se fent croquetes al llit. De fet, pràcticament el dia abans ja ho donàvem per perdut, i a l’ hora de la sortida, veient que queia un bon xàfec, passo missatges de que m’ en torno al llit... no es dia per sortir.

Però sorpresa, de cop i volta, cap a les 8 del matí deixa de ploure i sembla que la cosa millora, pel que, veient que inclús s’ obre alguna clariana, aprofito per fer una sortida improvisada en principi a prop de casa, no sigui que hi torni.

Vaig cap a Can Jalpí, el Remei i Torrentbó, per fer quatre corriols per aquesta zona, gens fàcils després de tanta aigua... el primer “Barrizal Hippy” de la temporada !!!

Corriolant, corriolant arribo fins la Plana de l’ Oliva i faig un tram de pista fins els Pins d’ en Pera, on en aquest punt, veient que el temps ha millorat sensiblement, decideixo anar cap a Sant Mònica.

Habitualment per anar-hi anem fins els Rocs de Sant Magí i després baixem cap a la riera de Can Cabot tot per corriols, però veient lo pesant, relliscós i axaragallat que ha quedat el terreny, a més, anant sol, decideixo no temptar la sort i baixo per pista, això si força tova i pesant, cap a l’ urbanització Ferrera Nord i fer un parell de kilòmetres per la carretera de Mata fins Llavaneres, des d’ on he fet la clàssica pujada a Santa Mònica.

De cop el cel es torna a tapar i a mitja pujada comença a caure gotes primer, i un “xirimiri” quan arribo al Coll Pallarès d’ aquells que no t’ en dones compte i ja vas xop de dalt a baix... que es el que m’ ha passat a mi, que porto l’ impermeable a la bossa però quan reacciono vaig tant xop que ja no val la pena aturar-se. A més, em trobo bé i no tinc fred, per sort la temperatura es bona, pel que segueixo cap a la Creu de Rupit, Lourdes i Arenys de Munt.

He acabat fent uns 28 km i quasi 800 de desnivell, amb molt de corriol al principi i pista després. Primera sortida autèntica de tardor, on he notat força el canvi de terreny sec a mullat, sobre tot lo relliscoses que estan les pedres i rels, i lo pesant dels camins amb la sorra poc compactada... he arribat a casa més cansat de l’ habitual en una ruta d’ aquest tipus, però satisfet, al final he pogut fer una bona sortida.

Bé, aquesta setmana ni fotos, ni track , ni res de res... això si que es una crònica austera !!!

Sortida del 17 de novembre del 2013
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada