dijous, 4 de juliol del 2013

Sant Esteve d’ Olzinelles per la riera de Montnegre

Sant Esteve d' Olzinelles
Està clar que si volem evitar les calorades de l’ època, lo millor es aprofitar les zones ombrívoles dels sots i rieres que hi ha pel Montnegre i Vallgorguina... quina diferència i lo be que s’ està quan t’ hi endinses !!! ... i es el que hem fet aquest diumenge, fent un bon tram de la riera de Montnegre per anar a Olzinelles.


Aquest cop hem repetit en David, Gabriel, Ramón i jo i per anar-hi, un clàssic, riera Sobirans amunt fins Lourdes i Can Colomer fins Collsacreu, GR-83 direcció Montnegre vorejant el menhir del Pla de les Bruixes, Pla de Forcs, Cal Paraire... avui no hem esquivat el “rampon”... i Coll de Can Poliva, on ens hem desviat per baixar a la riera de Montnegre pel camí de Can Terrades, molt i molt tècnic i perillós durant un bon tram fins la mateixa riera per la combinació de forta pendent de baixada, molt pedregós i xaragallat, i sec, fins el punt que hi ha hagut algun moment que fins i tot hem tingut que posar el peu a terra... menys en Ramón, que es trobava en la seva salsa... ha tornat el Rei de la Jungla !!!

Uuuuuuaaaaaaaauuuuuuuu !!!!
Ja a la riera de Montnegre hem continuat saltant pel damunt de les pedres fins just abans de Can Riera, on hem pres el Sot de l’ Alba que puja fins el Coll Butí... deu n’ hi do el parell de rampetes que hi ha !!!

Riera de Montnegre. abans de pujar pel Sot de l' Alba
L’ idea era anar fins Cal Draper, però quan anàvem cap el Suro dels Músics per prendre el corriol que agafem habitualment quan anem en aquesta direcció, ens el trobem força malmès... fins i tot en Ramón no ho veu clar, i si el Ramón no ho veu clar no hi ha res més a dir, mitja volta fins el Turo del Cadastre i camí avall passant pels Quatre Camins, el sempre atractiu corriol dels arbres caiguts i Ca l’ Alzinar Vell, on decidim deixar córrer lo de Cal Draper i anem a la Rectoria de Sant Esteve d’ Olzinelles pel corriol idil.lic paral.lel a la riera d’ Olzinelles... una meravella en qualsevol època de l’ any.



Riera d' Olzinelles, de cami a la rectoria
A la rectoria, aturada per avituallar, fer quatre fotos, i gaudir de l’ entorn que ens envolta.

















Sant esteve d' Olzinelles, reposant forces

Per tornar, amunt fins Can Puigdemir, hípica de Can Virgili i Vallgorguina, per pujar a la Casanova d’ en Pibernat pel Sot de Can Saleres, GR-83 i baixada “a tomba oberta” per Can Mora fins Lourdes, amb cop de teatre d’ en Ramón llançant-se a la piscina sense aigua fent-se una ferida no gaire important, però força aparatosa... si es que tot està força sec, i les derrapades i patinades estan a l’ ordre del dia !!!

Decanteu les criatureeeeeesssss !!!
De Lourdes, riera Sobirans avall fins Arenys de Munt i cap a casa.

El total uns 35 km i quasi 1100 metres de desnivell, amb força protagonisme de les pedres, sobre tot el tram de baixada de Can Terrades fins la riera de Montnegre, tram que personalment he fet força acollonit després d’ estar a punt de foter-me una nata per culpa de les roques...ben bé semblava que hagués canviat la bici per un bou mecànic !!!

Per Vallgorguina
Aquesta setmana cap sorpresa, ni serps, ni bruixes ( llàstima ), ni res !!!

Track al Wikiloc i Cicloide:

Sortida del 30 de juny del 2013

BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada