dimarts, 9 d’octubre del 2012

Sot de l' Aram


Amb la coincidència de la marxa popular a peu d’ Arenys de Munt, per cert amb la participació de més de 2.500 persones... quina passada !!!, i per no “molestar-nos” mútuament, aquest diumenge hem anat per la zona de Can Carreres i el Sot de l’ Aram, a tocar amb el Salt d’ aigua del Montnegre.

Ja fa dies que hi havia ganes d’ anar al Sot de l’ Aram, indret que vam descobrir a través dels blogs amics dels GINETAS BIKERS i BTTJOAN... amants com som de la jungla, no podíem deixar d’ anar-hi !!!

Avui en Ramón, Joan Garcia i jo, pocs efectius però amb ganes de fer una bona volta... i així ha estat, bon recorregut, amb força rampes, corriols, jungla... molt variat.

De camí a l' OVNI
Esquivant els caminants, hem anat fins Sant Cebrià per Can Sala de Dalt i la Creu de Canet, fent els corriols de la part final de l’ última Cebrianenca, força divertits, i de Sant Cebrià al Coll de l’ Era d’ en Mora, on hem pres el camí de Ca l’ Estol que s’ enfila a la part alta del Turó de la Punta de Garbí, a Can Carreres... quines rampes les que hem tingut que superar !!!, i per postres el rampón final fins l’ OVNI, l’ antena de comunicacions aèria.

Aturada per carregar piles i gaudir de les vistes privilegiades de part del Maresme nord, Selva i Montnegre.
Coincidim amb l’ Eduard, un sonat de la bici com nosaltres amb qui xerrem una estona i ens fem quatre fotos abans de seguir el nostre camí.







A l' OVNI
Travessem Can Carreres per l’ obaga... sembla mentida que per una banda estigui tant urbanitzat i per l’ altre, tant a prop una de l’ altre, sigui tant salvatge... una meravella !!!

Ens desviem pel camí de la fort dels Aiguats per una forta pendent, però sense perill, el camí està relativament net, fins Cal Capità, ens “internem” a la jungla fins la Gorga de l’ Aigua on arribem a la part baixa del Sot de l’ Aram.

Després d’ un curt tram amb algun ensurt, toca posar el peu a terra... el sot no es ciclable, tot son pedres, rels, basses... estem de sort, en aquesta època de l’ any no baixa aigua i remuntem el sot amunt amb l’ esperança de que en pocs metres puguem seguir dalt de les montures, però no... fins ben bé un kilòmetre més endavant tot segueix igual... això si, el lloc val la pena... jungla pura i dura !!!





Sot de l' Aram
Ens hem entretingut massa, toca apretar el cul !!! Anem cap els Tres Termes, travessem Castellà d’ Indies per la part alta i anem a buscar la pista forestal  de Cap Palau per baixar a Sant Iscle pel “cubata” on, molt a pesar nostre però veient que el temps s’ ens tira al damunt, fem els últims kilòmetres de la ruta fins Arenys de Munt per carretera.

En total hem fet uns 44 km, amb algunes rampes considerables i un bon desnivell acumulat, més de 1400 metres i, encara que quasi tot el tram del sot de l’ Aram l’ hem fet a peu, ens ha agradat molt poder descobrir aquest entorn tant salvatge.

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide.

Sortida del 7 d’ octubre del 2.012
BTTAMUNT

5 comentaris:

  1. ruta de tenir pebrots,si senyor..!!! una autentica maravella la aventura d avui.ens va agradar moltissimin visitar aquet indret,val la pena anar hi... un fort desivell i un gran equip per compartir.salut bikers..!!! perdoneu el meu catala escrit si tinc faltes de ortografia..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Després de llegir la vostra crònica i veure les fotos no he parat fins que he pogut seguir els vostres passos. Aquest diumenge hem remontat el curs del Sot de l'Aram, un sot feréstec on la vegetació i l'orografia del rierol es manifesten d'una manera salvatge però fantasticament natural.
      Però al cap d'una bona estona de buscar i buscar no em trobat les populars GINETAS.
      Potser un altre dia les trobare.
      Seguire buscant.

      Elimina
    2. Ginetas no vam trobar, però segur que un bon grapat d' animalons amagats hi havien.

      Salut Ginetas, les vostres rutes son una referència quan anem per aquesta zona !!!

      Elimina
  2. Companys, crec que amb aquestes sortides que hem fet durant tot el setembre estem preparats pel repte d' aquest diumenge: Susqueda, camins de Serrallonga, Rupit... 81 KM A TOPE, JA TING GANES DE QUE ARRIBI EL DIA !!!

    ResponElimina
  3. Molt bona ruta si senyor, són d'aquelles amb les que patir sobre la bici no importa. Fins aviat.

    ResponElimina