dimarts, 8 de maig del 2012

Pantans del Crous i de la Brinxa

Pantà de la Brinxa
Aquesta ja fa temps que la teníem a la llista, vam anar-hi l’ any passat en Ramón i jo i hi havia força ganes de tornar... i ho hem fet !!! sobre tot anar al pantà del Crous, un petit embassament a tocar amb el de la Brinxa, però mes recollit i "salvatge", inclús si no estàs al cas, t’ el pots passar de llarg... potser per això no es tant popular com el de la Brinxa, força espectacular i pas obligat quan es baixa a la riera de Fuirosos, vinguis d' on vinguis.

En Gabriel i en Xena, baixant al pantà del Crous
El recorregut ? dons per la via directe, molt “pistero”, per tant rodador, ja que aquest indret queda lluny de casa i no volem tornar tard.

Avui pocs efectius, en Xena, en Gabriel i jo... en David baixa d’ última hora per lesió, hem pujat a Collsacreu per Can Colomer... per cert, irreconeixible el primer tram... l’ han fet malbé... han podat tants arbres que aquesta part de bosc ja no es ni bosc... i la pista, tant divertida que era tant per pujar com per baixar, una autopista. Entenc que de tant en tant s’ hagi de fer neteja, però crec que s’ han passat !!! bé, encara ens queden els corriols que sempre prenem de baixada... espero que al menys aquests perdurin.



A prop del Crous
A Collsacreu enllaç amb el GR-83 fins Cal Paraire on ens hem desviat a l’ esquerra pel camí que porta a Can Pau Plana per anar a buscar el GR-92, molt més distret que el “rampón” entre Cal Paraire i Can Camps. Mes endavant, al Coll de Can Poliva, s’ ajunten els dos GR fins Sant Martí del Montnegre.

A Sant Martí continuem pel GR-92 fins l’ alzina grossa, on ens desviem a l’ esquerra per baixar, pel ben mig de la jungla, per un camí amb trams de forta pendent i pedregosos fins el primer objectiu del dia, el pantà del Crous que, com he comentat abans, està tant amagat que quasi ens el passem de llarg, inclús hem de fer uns pocs metres a peu.




Pantà del Crous
Quatre fotos de rigor immortalitzant el moment i seguim cap avall, a la riera de Fuirosos, anem a la dreta i arribem al pantà de la Brinxa... espectacular, el trobem ben ple... fa goig !!!

Aprofitem l’ aturada per recuperar forces amb les nostres tradicionals “barretes energètiques” de pernil ò xoriço i fer algunes fotos mes.



Pantà de la Brinxa
L’ idea inicial, si l’ horari ens ho permetia, era anar a Olzinelles i tornar per Vallgorguina, però no, comencem a anar justos ( per variar ), pel que decidim tornar també per la via més directe prenent la pista que puja de la riera de Fuirosos fins Sant Martí del Montnegre, enllaçant amb el GR-83 i seguim el mateix recorregut de l’ anada... Creu del Ginestar, Coll de Can Poliva, Cal Paraire, Coll Senís, Collsacreu i baixem per per Can Colomer a la riera Sobirans i Arenys de Munt.

Arenys de Munt, des de Collsacreu
En total uns 41 km rodadors, per pistes fàcils tret del tram de baixada al pantà del Crous des de l’ alzina grossa, on algunes pendents fortes i el terreny força pedregós han donat una mica mes de “coloret” a la ruta. Els pantans, fantàstics ben plens d’ aigua i bé, anar per aquesta vessant del Montengre, pel ben mig de la jungla, sempre es garantia d’ un bon recorregut.

Enllaç al track publicat al Wikiloc i al Cicloide:








Sortida del 6 de maig del 2012
BTTAMUNT

7 comentaris:

  1. Perfectamente descrito. Indicaciones previas exactas. JEJEJEJE
    Bajada por Crous y subida por la pista indicada como facil hasta St Martí. al final 3 h 15 minutos hasta Arenys de Mar.
    Descubierta la fuente en St. Martí bajando por la pista del Parking de la ermita. 100m
    En la subida a St Martí, desde la Brinxa, me comentaron que antes de llegar a la Ermita, 1 km antes llega una pista/corriol que parece ser es muy divertida que baja directamente a la Brinxa.
    He colgado rutas mias, entre ellas la misma en cicloide. Ya no podras decir que no sale nada de Brinxa.
    Espero que para la semana que viene me vuelvas a sorprender con algo nuevo. Ya sabes entre 38-45 km que la noche se nos hecha encima.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiiiiii !!!! veig que vas anar-hi. A que es bona la baixada pel Crous ?
      Interessant el tema del corriol que baixa a la Brinxa... s' ha d' investigar.

      A veure si t' apuntes un diumenge, ja saps que ets benvingut !!!

      Elimina
  2. La baixada pel Crous, suposo que va en funció del ritme, i la veritat que amb l'Ivan i el Jordi que vaig sortir, no tenia temps ni per mirar al voltant. Les velocitats mitjanes que van sortir son altes per el meu nivell. Perillós per la quantitat de cantos a les pedres. M'agrada més la baixada del Coll d'en Butí. Disfruto més.

    ResponElimina
  3. Juan Carlos, acabo de fer una ullada a les teves dades publicades al Cicloide i, encara que el teu recorregut surt d' Arenys de Mar, hi ha una diferència d' uns 600 metres de desnivell entre el teu track i el meu.
    No se si a tu et passa, ò potser hi ha algo que ting que ajustar al navegador, però sempre que faig un recorregut les dades que em dona el navegador mai son les mateixes que les que em passo a l' ordenador. Sempre treu desnivell i un parell de kilòmetres, concretament aquest recorregut al Cicloide em surten 1246 metres / 38 km i en canvi al navegador em marca quasi 1600 metres / 40 km.
    Es normal això, o hi ha algo que no faig bé ???

    ResponElimina
  4. ... al Wikilog encara em treu mes desnivell !!!

    ResponElimina
  5. Doncs no ho sé.
    Aquestes dades meves, son del Garmin Forerunner 305, no del Dakota20 que només faig servir de navegador.
    No obstant, faré la prova amb les dades que l'Ivan té de la mateixa sortida amb un Forerunner 910XT i amb un altre Dakota20 que si fa registres. L'hi he demanat i aquesta tarda publico si vols a Cicloide fent esmena que son amb una aparell i altre. Si tot funciona, les dades han de ser les mateixes doncs la sortida la vam fer conjuntament.
    Per cert, ahir vam fer una nova:
    Collsacreu-Paraire (agafant un corriol abans de la casa) Pujada fins a dalt per deixar-nos caure fins la pista de St Martí, fortes pujades amb molta pedra però tant el principi com el final de baixada, molt interesant. Després a St Martí igual que la ruta pero en comtes de baixar per Crous, continuem fins Sta Maria i fins la Torre de Bombers y tornada a casa per la ruta que vam fer el dia de la Transmontnegre.
    Al final 42km desde casa, més exigents que un Coll d'en Butí o aquesta dels Llacs.

    ResponElimina
  6. Tens publicat a cicloide els tracks que et vaig comentar, es a dir 3 aparells diferents i com podràr apreciar, les diferències son mínimes.
    S'ha de tenir en compte que jo començo a grabar a casa al costat del cementiri d'Arenys de Mar, es a dir a 75 m d'alçada i baixo a la plaça de l'esglèsia i l'Ivan comença a l'esglèsia i termina a casa seva al nivell de mar. Jo en canvi torno a casa a pujar aquests 75 m per aixó alguna diferència.
    No se que pot pasar al teu navi. L'has actualitzat???
    Vaig a mirar la ruta d'aquest cap de setmana.

    Salut i pedals

    ResponElimina