dimarts, 10 d’abril del 2012

Titan Montnegre 2012... èxit total !!!

Cartell promocional, gentilesa d' en Jordi ( Jabali Bikers )
Gran, gran, gran jornada “betetera” la d’ aquest diumenge !!!

Moltes expectatives havia despertat aquesta Titan i, personalment, crec que no ha decebut a ningú... un recorregut fantàstic, travessant el Montnegre de banda a banda des de Tordera fins Olzinelles per pistes fora del normal en travesses d’ aquest tipus on, si ens fixem en el perfil, sembla l’ etapa regna del Tour de França... un puja-baixa constant, des de la primera escalada al Coll de Porc i l’ Erola fins l’ última al Coll Senís... un autèntic trencacames !!!

Coll de Porc, el personal al complert
Sortida des de Tordera, on ens hem reunit un nombrós grup de malalts de BTT, 11 en total : Jordi, Andrés, Juanjo i Joan de JABALI BIKERS, David, Ramón, Miguel, Gabriel, Xavi Alsina, Quim Viader i jo ( Xavi ) de BTTAMUNT i “autònoms”. Com no podia ser d’ un altre manera, molt bon ambient entre tots nosaltres, amb ganes de fer una bona sortida, dura, però distesa... com ha de ser.

Tram inicial planer, fins Sant Miquel de Vallmanya, ideal per escalfar, abans d’ afrontar la que en principi semblava que tenia que ser la rampa més dura de la jornada, l’ escalada a l’ Erola des d’ el Coll de Porc pel GR-92... error... si, l’ Erola es dura de pujar, però ja ho coneixem i sabem on hem d’ apretar i on hem de dosificar-nos... el recorregut des del Molinot fins la Riera de Fuirosos era desconegut per tots nosaltres i ens tenia alguna que altre sorpresa preparada.

No cal dir on es això, no ?
Seguim pel GR-92 fins Horsavinyà, on el deixem per pujar al Coll de Palomeres i baixar a Sant Llop on , abans d’ arribar-hi, hem d’ aturar-nos forçosament per quedar-nos “extasiats” de la mostra d’ art “gaudiniana” que tenim davant dels nostres ulls... ens hem desviat de la ruta ?? com hem pogut anar a parar al Parc Güell ???... després de consultar el navegador arribem a la conclusió que no, anem bé, no es el Parc Güell, es una imitació feta amb un gust exquisit... no calen mes comentaris, l’ imatge parla per si sola.

... no hi han paraules !!!
Seguim el nostre camí cap a Sant Llop, Can Camps i primer descens fins el Molinot, on ens endinsem de ple a la jungla, en un puja-baixa constant... el terreny força humit, lo que ens dona un plus de confiança tant als descensos com als ascensos als “ports”... gaudim de valent, mes no es pot demanar !!!

Pujada fins el Collet de Cambrodon, amb algunes rampes fortíssimes, descens no menys potent fins Can Riera, a la riera de Fuirosos... boníssim, amuuuunt un altre cop fins el Turó de la Vila-rasa, avaaaaall cap a la riera de Montnegre pel pont de Can Riera, amuuuunt direcció Coll Butí, avaaaall a Olzinelles fins Can Valls i el forn de pega... UN TRENCACAMES TOTAL !!!

A prop de Can Riera de Fuirosos
Hem travessat el Montnegre de banda a banda !!! però això no acaba aquí, hem de tornar a casa, els senglars a Sant Cebrià de Vallalta i nosaltres a Arenys de Munt i Arenys de Mar, pel que decidim anar a Vallgorguina i pujar al Coll Senís, punt intermedi entre Sant Cebrià i Arenys... i que vol dir això ?... dons toooooorna a pujar d’ Olzinelles a la part alta de l’ urbanització Puigdemir per baixar a Vallgorguina per Can Virgili i prendre el camí del Xeremell que puuuuuuja al Coll Senís passant, es clar pels 200 metres finals on, en el meu cas, a aquestes alçades tinc els quàdriceps ballant el hula-hop al voltant de les cuixes... brutal...

Can Riera de Fuirosos
Ja a dalt toca acomiadar-nos dels companys senglars, que s’ en van baixant per la pista de Dones d’ Aigua i nosaltres anem cap a Collsacreu per baixar a Arenys de Munt per Can Colomer i, es clar, aprofitar l’ ocasió per fer els corriols que tant ens agraden d’ aquesta zona.

En total hem fet uns 53 km fins Arenys de Munt, amb un desnivell aproximat de 1700 metres ( dic aproximat per que el meu navegador em marca 1970 metres i en canvi IBPindex 1600, o sigui, ni un ni l’ altre, un terme mig ), boníssims, amb tots els ingredients d’ una gran sortida : bona ruta i molt variada, el paisatge magnífic del Montnegre descobrint indrets que encara no coneixíem, terreny humit ideal per la pràctica de la BTT i, sobre tot, molt bon rotllo entre tots, JABALI BIKERS i BTTAMUNT en sintonia amb totes les sortides que fem plegats... i hi hauran més !!!

Ah !!! a més, ni una punxada, cap accident, cap "pàjara", res de res... ÈXIT TOTAL !!!

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide:


Puja, baixa, puja, baixa..... per acabar marejat !!!
Sortida del 8 d’ abril del 2012
BTTAMUNT

7 comentaris:

  1. Crónica genial mestre !! detallada com sempre, amb ets i uts. Memorable Titan, sense megacracks, peró ningú anava coix, onze bikers anant a bon ritme creuant el montnegre sense preses pero sense pauses.
    Un plaer,vem ser pocs senglars,es pot dir que els més vetetans, peró vem gaudir com jabatillos.
    Fins la proxima, poso crónica peo només enllaç al teu, la currada de la Titan es vostra !!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Gracias...si, realmente nos salió todo redondo. Cruzar el Montnegre desde Tordera lo habíamos hecho un par de veces siguiendo el GR-92 y subiendo al Turó Gros y esta vez queríamos hacer algo diferente... nos salio bien, el recorrido es buenísimo !!!

      Elimina
  3. Bona crònica i Titan rodona!!!amb destacada presència i trams nous que ens obren noves oportunitats i rutes a fer pel Montnegre.

    Aparicions estelars...a part dels fantàstics senglars, la tornada d'en Ramon, d'en Xavi i en Quim in extremis!!

    Moments per recordar,les primeres rampes a trenc d'alba, la aparició on live dels autèntics ginetas!la bassa on hem esmorçat, el tram de fuirosos a coll buti...quin disfrutar!!!

    ResponElimina
  4. Superba sortida la de diumenge passat, no em vull repetir amb els comentaris que els companys han anat posant al llarg d'aquests dies, però diré que les sortides líneals m'encanten. Travessar les rieres del Molinot, Fuirosos i del Montnegre tot ben amanit amb la presència dels JABALI, durant tot un matí de primavera...SUBLIM NOIS.

    ResponElimina
  5. BONA SORTIDA NOIS,AMB EL VOSTRE PERMÍS US PISPARÉ EL TRACK I EL TONEJARÉ UNA MIQUETA,PER ANAR A L´EROLA DESDE SANT CELONI,SALUT I PEDALS!

    AH!,SI VOLEU,ESTEU CONVIDATS A LA QUEDADA DEL NOSTRE GRUP,AL JUNY.ANIMEU-VOS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap problema Juan, per això es pengen les rutes, per que tots en poguem gaudir.

      Elimina