dimarts, 30 de novembre del 2010

Santa Eulàlia de Tapioles


 
Aquest diumenge en David, en Pep, en Xena, en Ramón i jo, en Xavi, hem anat a passar fred a Santa Eulàlia de Tapioles per Vallgorguina.

Hem anat per Lourdes, pujat per Can Mora fins Collsacreu. Per cert, en Ramón m’ ha comentat que el camí de Can Mora realment la gent d’ Arenys de Munt l’ anomena de Can Colomer, cosa que jo no sabia. Jo, fins ara, l’ he anomenat de Can Mora per que en el mapa la finca està a tocar d’ aquest camí i per que tothom que el  segueixi  no es confongui, ja que Can Colomer queda una mica mes avall.

Aclarit aquest tema continuo amb la parrafada : ja a Collsacreu hem enllaçat amb el GR-83 direcció Mataró, 2 km mes endavant hem baixat a la dreta cap a Vallgorguina per Can Plana de Dalt on hem anat a buscar la pista que porta a la casa de colònies de Can Clarenç ( ruta 20 ). Uns 500 metres mes endavant, abans d’ arribar a la casa de colònies, ens hem desviat a la dreta per enllaçar, primer amb el GR-92, a pocs metres amb el camí de l’ esglesia vella i, al final, a l’ esquerra, on pugem per la pista que porta al Dolmen de pedra Gentil.

Uns 150 metres passat el Dolmen hem tombat a la dreta ( està indicat ) fins Santa Eulàlia de Tapioles, l’ objectiu d’ avui.

Per tornar hem pujat fins Can Pradell on, uns 200 metres endavant, hem anat a l’ esquerra per la pista senyalitzada que du a Can Clarenç. Ull, no confondre amb el corriol que hi ha davant mateix de Can Pradell. Aquest va a Vallgorguina pel GR-92.

Seguint per la pista de Can Clarenç a 800 metres ens hem desviat a la dreta per tornar a Vallgorguina pel Sot de Can Montasell ( ruta 20 ). Els dos únics encreuaments que trobem els agafem a l’ esquerra.

Ja a Vallgorguina hem anat a la dreta, passat pel costat del camp de futbol i pujat a la Casanova d’ en Pibernat pel Sot de Can Saleres on ens hem desviat a la dreta per tornar a Arenys de Munt per Can Quel i Lourdes ( rutes 1, 5 i 20, entre altres ).

En total hem fet uns 28-29 km força distrets.

Aquí van quatre fotos.





Sortida del 28 de Novembre del 2010
BTTAMUNT

 Mapa de la ruta

dijous, 25 de novembre del 2010

Propera "Titan Burriac"


El proper dia 5 de Desembre es la data que s’ ha decidit per fer la sortida al Castell de Burriac.

L’ idea es sortir com qualsevol diumenge, a les 7:30, i anar-hi seguint el nostre ritme habitual, SENSE CAP MENA DE PRESSA, es clar, fer un descans i recuperar forces, i tornar xino-xano per arribar a casa a l’ hora dinar ( i posterior migdiada de pijama i orinal ).

He preparat algunes possibles rutes que podem comentar aquest diumenge, a veure que us sembla . Calculo que, depenent del recorregut final, farem entre 52 i 57 km.

No cal dir que intentarem evitar el màxim possible trepitjar asfalt. Possiblement només hi anirem quan travessem Argentona i, de tornada, un petit tram a Mataró.

Bé, en parlem diumenge.

Xavi
BTTAMUNT

dilluns, 22 de novembre del 2010

Santa Maria del Montnegre


 Lo que queda del roure de Santa Maria del Montnegre

Ja feia dies que no anàvem per la zona del Montnegre i aquest diumenge hem anat a Santa Maria en Ramón, en Xena, l’ Enric, en David i jo, en Xavi.

Ha estat força bé, com sempre, amb una única pega...... A PRIMERA HORA DEL MATÍ FEIA UN FRED DE COLLONS !!!!!!

HA ARRIBAT L’ HORA DE TREURE TOTA LA ROBA D’ HIVERN !!!!!

Hi hem anat per Sant Iscle, pujat fins Can Bosc, on ens hem desviat a la dreta pel Torrent de la Casanova , hem creuat la carretera que puja fins l’ urbanització Fontmontnegre per anar fins el Turó d’ en Vendrell ( veure ruta 19 a Castellar d’ Indies). Hem pujat al Coll d’ en Cona per la Serra de Can Xiquers ( ruta 12 al Pantà de la Brinxa, entre altres ), per cert, el kilòmetre i mig final d’ aquest tram, abans del Coll, es TERRORÍFIC, DURÍSSIM, PER PARAR A VOMITAR !!!!!



Ja al Coll d’ en Cona hem anat recte, de baixada, a Santa Maria del Montnegre on hem avituallat i fet quatre fotos.

Passant fred a Santa Maria del Montnegre

Que no, Ramón, que no t' ho pots endur de record !!!

La tornada l’ hem fet per la Serra del Gamarús enllaçant amb el GR-92 direcció Sant Martí del Montnegre, Creu d’ en Ginestar, Coll de Can Poliva, Cal Paraire, Coll Senís i Pla de le Bruixes, tot pel GR-83 ( ruta 2 al Turó Gros, entre altres ).


Baixant cap a la Serra del Gamarús



 El Montseny des del GR-92

 L' Alzina Grossa....  espectacular

  
Tot just passat el Pla de les Bruixes hem anar per un camí a la dreta, davant mateix del que porta a la font de l’ Aulet ( a l’ esquerra ) que poc mes endavant es converteix en corriol que ens ha dut a Collsacreu, hem travessat la carretera C-61 i baixat pel camí de Can Mora a Lourdes i Arenys de Munt.

En total uns 36 km.

 Arenys de Munt des de la part alta de Collsacreu
Sortida del 21 de Novembre del 2010
BTTAMUNT

 Mapa de la ruta

dimecres, 17 de novembre del 2010

21 - Dolmen de Ca l’ Arenes


 Dolmen de Ca l' Arenes

Lo que en principi semblava una sortideta de diumenge rutinària, al final s’ ha convertit en una ruta de lo mes distreta. En David, en Xena, en Ramón i jo, en Xavi, hem anat al dolmen de Ca l’ Arenes improvisant el recorregut sobre la marxa, i ens ha sortit prou bé. L’ únic moment de “descontrol” ha estat passat el dolmen, a l’ encreuament amb el camí de Can Miloca, ja que l’ intenció era passar per darrera de Can Bosc i el Turó de Bell-lloc i ens hem equivocat de pista, fet que ha servit per descobrir-ne un altre. Al mapa de la ruta marco en color blau el tram que teníem intenció de fer.

Des del punt de trobada, a la Plaça de la Creu Roja d’ Arenys de Munt,  pugem per la Riera de Sobirans fins el santuari de la Mare de Deu de Lourdes. Just abans d’ arribar al santuari ens hem de desviar a la dreta, a l’ alçada del camí de Can Mora, baixem per la riera uns 10 metres i pugem, a l’ esquerra, per un petit talús ( no té pèrdua ja que hi ha força marques de rodes de bici ) ( km 2,6 ).

 A partir d’ aquí hi ha uns 2 km de pujada que, sense ser d’ una gran duresa, es una mica trencacames ja que el camí es de pujada constant, sense llocs per reposar, i bastant pedregós. Just abans d’ arribar a  Collsacreu hi ha unes vistes magnífiques d’ Arenys de Munt i els voltants. 

Ens trobem amb la carretera C-61 i anem pel lateral direcció Vallgorguina 50-60 metres on trobem un camí a l’ esquerra tot just coronem Collsacreu  ( km 5 ). Aquest camí ens porta a la Casanova d’en Pibernat pel GR-83 . A partir d’ aquí, menys els primers 700-800 metres que es tot pujada, es un puja-baixa molt suau on hi ha unes vistes fantàstiques tant a la banda de mar com la del Montseny. Arribem a la Casanova d’ en Pibernat ( km 7,2 ).


Continuem per la via principal fins el final del pla on trobem una forquilla de tres camins. Triem el del mig seguint el GR-83 direcció Mataró i anem pujant fins el Pi de Buac ( km 8,2 ), on deixem el GR a l’ esquerra per seguir recte, de baixada uns 200 metres, fins l’ encreuament amb la pista que ve de la Creu de Rupit ( km 8,4 ). Tombem a la dreta i ja no ens desviem pràcticament fins el Corredor. Aquest tram està molt ben indicat.

 El Corredor

Ja al Santuari del Corredor ( km 10,6 ), passada l’ esplanada, hem seguit la ruta senyalitzada amb fites blaves que ens marca el camí a seguir fins el dolmen per un recorregut força distret, pràcticament tot de baixada, i amb trams força tècnics. Aquest tram te tres encreuaments que ens poden confondre : a pocs metres de l’ inici, passades les roques que hi ha al mig del camí, s’ ha d’ anar a l’ esquerra, el següent a la dreta i el tercer seguir recte ( hi ha un camí a la dreta que hem d’ ignorar ).

Dolmen de Ca l' Arenes

Arribem al dolmen de Ca l’ Arenes ( km 13,8 ) i a partir d’ aquí hi ha un tram d’ uns 500 metres on anem per un corriol força tècnic, primer de baixada i després de pujada. Passat aquest tram continuem pujant fins que arribem a la riera de Ca l’ Arenes on trobem una pista que prenem a l’ esquerra ( km 14,3 ). Pocs metres mes endavant, just per sobre de  la masia de Ca l’ Arenes, hi ha un altre a la dreta amb una cadena, que prenem i ens porta fins un camí força ample, just per sota de Can Miloca ( km 15,2 ).
 
 Moment de crisis a Can Miloca

Aquí es on ens hem confós i hem anat per on no tocava, ja que hem tombat a l’ esquerra on teníem que anar a la dreta. Uns 20 metres mes endavant tombem a la dreta ( ull ja que des d’ aquí surten dues pistes, s’ ha d’ anar per la de l’ esquerra ) per una pista no gaire neta , inclús travessem un conreu a Can Lleget, que ens durà a la pista principal, entre Can Bosc i el Corredor ( km 16 ).


Anem a la dreta fins Can Bosc ( km 16,7 ), tombem a l’ esquerra, passem pel costat de l’ heliport i seguim la pista que ens porta fins el GR-92 que prenem a l’ esquerra, direcció Corredor ( km 17 ). Just abans d’ arribar al Puig Aguilar deixem el GR-92 per anar a la dreta per una forquilla de tres camins ( km 17,6 ). Hem d’ anar pel del mig, que ens durà a les Pedreres d’ en Bosc ( km 18,2 ). Passada la cadena anem uns metres a la dreta per agafar, a l’ esquerra, un altre pista que ens durà, per una pendent força pronunciada al principi, al Torrent del Guinardó i la carretera de Dosrius a Canyamars. En aquest tram hi ha dos encreuaments : sempre hem d’ anar de baixada, el primer a l’ esquerra i el segón a la dreta.

Aquest tram del recorregut, des del Puig Aguilar fins la carretera està publicat en un altre ruta, concretament la ruta 9 de Canyamars pel Corredor del passat mes de Febrer.

Som a la carretera BV-5101 de Dosrius a Canyamars ( km 21,3 ), la prenem a l’ esquerra direcció Canyamars i, a mes ò menys 1,5 km anem a la dreta per anar al veïnat de Rimbles ( km 22,8 ).

Aquest tram també està publicat en altres rutes ( 17 – Canyamars i veïnat de Rimbles ) i sortides a partir de Can Bartés ( km 23,9 ).

Ja no deixem aquest camí, pràcticament tot pujada a partir de Can Rogent, fins la Plaça de les Fontetes ( ò Font del Malpàs ) ( km 29 ), tombem a l’ esquerra i enllacem amb el GR-83 direcció Canigó fins la Creu de Rupit ( km 30,8 ), on ens desviem a la dreta per baixar, primer al Santuari de Lourdes ( km 33,8 ) i, per la riera Sobirans, a Arenys de Munt.

En total son uns 36-37 km.

Si voleu veure algunes fotos de trams d' aquest recorregut podeu clicar els enllaços següents :

 - Des del Puig Aguilar a la carretera de Dorsius a Canyamars : ruta 9 i
 - Veïnat de Rimbles : ruta 17.
 - Pujant per Can Mora a Collsacreu des de Lourdes : ruta 20.

Ruta del 14 de Novembre del 2010
BTTAMUNT

 Mapa de la ruta

diumenge, 7 de novembre del 2010

Canyamars i Pedra de la Ferradura



La sortida d’ avui ha estat molt distreta i amb gran varietat de pistes i corriols.

Avui érem en Xena, en David, en Joan, en Ramón i jo, en Xavi i hem anat a Canyamars seguint el mateix recorregut de la sortida del passat 28 de Febrer amb alguna modificació : Abans d’ arribar al Coll del Bruc ens hem desviat a l’ esquerra per agafar un corriol que ens ha dut fins la pista que ens porta, per sota del Corredor, primer a la “porta del darrera” del campament juvenil del Solell del Corredor i la cruïlla de Ca l’ Arenes ( veure la Ruta 9 ) i, després, a Canyamars pel Puig Aguilar, Pedreres d’ en Bosc i el Safareig de la Barca. Hem tornat a la Creu de Rupit pel Pou de Glaç i el Camí del Mig.

Ja a la Creu de Rupit en Xena, en Joan i en David han enfilat el camí de tornada per Lourdes i en Ramón i jo hem pujat fins la Pedra de la Ferradura desviant-nos de la pista principal a mig camí per anar per un corriol força divertit.

Hem tornat a Arenys de Munt primer pel mateix corriol del passat Open Natura que porta al Corral d’ en Forn i, després, fins Lourdes pel Camí Amagat.

En total hem fet uns 30 km.

 
 
 

Sortida del 7 de Novembre del 2010
BTTAMUNT

 Mapa de la ruta

dimecres, 3 de novembre del 2010

20 - Rutes de tardor 2010

Can Vilar

Aprofitant la festivitat de Tots Sants de dilluns, aquest cap de setmana hem pogut fer una sortideta més de l’ habitual. El cas es que veient el colorit que estan agafant els nostres boscos per l’ arribada de la tardor i que la zona de Vallgorguina es una de les nostres debilitats, les tres sortides que hem fet han estat per aquesta zona.

Dissabte tarda vaig anar-hi sol amb l’ idea “d’ investigar” un recorregut nou : Un cop arribat a Vallgorguina per la pista de Can Plana de Dalt, seguir la ruta senyalitzada que porta a la casa de colònies de Can Clarenç i a la masia de Can Vilar, però a mig camí vaig haver d'atallar pel Sot de Can Montasell ja que va començar a vesprejar i , per tornar a Arenys de Munt, vaig pujar pel Sot de Can Saleres fins la Casanova d’ en Pibernat i baixar a Lourdes per Can Quel.

En total vaig fer uns 23 km.

Mapa de la ruta - 30 d' Octubre del 2010

Diumenge, com es habitual, vam fer la sortida de cada setmana. Érem en David, en Xena, en Ramón, en Pep i jo, en Xavi. Vam tornar a anar a la zona amb l’ idea de fer unes quantes fotos però la pluja ens ho va impedir. Vam anar-hi per Lourdes, la Creu de Rupit, la Casanova d’ en Pibernat seguint el GR-83 direcció Canigó, Vallgorguina de baixada pel Sot de Can Saleres, pujada al Coll Senís per la pista del Xeremell, baixada a Sant Iscle per Dones d’ Aigua on hem empalmat amb el GR-5 direcció Canet. Passat el Turó d’ en Roig hem anat a la dreta direcció Arenys de Munt, mes endavant a l’ esquerra per la Serra d’ en Sala, Can Sala de Dalt, Ca l’ Amar de la Torre i Can Maiol de la Torre, ja a Arenys de Munt.

Malgrat la pluja de primera hora, va ser molt divertit ja que va ser el primer fanguer de la temporada.

En total vam fer uns 27-28 km

Mapa de la ruta - 31 d' Octubre del 2010


Dilluns, amb un temps esplèndid, vam sortir en David, en Xena i jo, amb la tossuderia de fer, per fi, quatre fotos de tardor. Vam anar a Vallgorguina per Lourdes, Collsacreu per Can Mora, el GR-83 direcció Mataró i, uns 600-700 metres abans d’ arribar a la Casanova d’ en Pibernat, a la dreta per Can Plana de Dalt.
Ja a Vallgorguina es va decidir pujar al Corredor per Can Vilar i la Serra de les Mules per tornar a Arenys de Munt pel Coll del Bruc, els Suros d’ en Burget, Can Quel i Lourdes. UNA RUTA PRECIOSA.

En total vam fer uns 26 km

Mapa de la ruta - 1 de Novembre del 2010

En aquests recorreguts no he cregut necessari estendre’m amb gaires explicacions de com anar-hi ja que pràcticament ja estan detallats en altres rutes de la zona i no m’ he volgut fer pesat.

A més he volgut publicar aquestes sortides com una ruta per la coincidència amb el dia de Tots Sants. Jo no soc una persona creient, mes aviat tot el contrari, però vull aprofitar aquesta coincidència per dedicar el recorregut de dilluns al meu pare, Manuel, i als meus germans Eduard i Anna que ja no estan amb nosaltres.....

US ESTIMEM I TROBEM A FALTAR....VA PER VOSALTRES !!!!













Rutes del 30 i 31 d’ Octubre i del 1 de Novembre del 2010

BTTAMUNT